TESTRUGBY.com TESTRUGBY.com
Our Personal Rugby Adventures
What are you doing for the world cup? Got a grandstand going on? Touring to NZ? Biggest barbie ever?
 
My Rugby Blogs Add a New Rugby Blog
Blog Categories
View All
World Cup 17
Rugby Tour 11
Fantasy Game 16
Club Activity 68
Fan Club & Mates 9
General 1747

All Blogs By Date Created: Prev Next

Het kweken met CO2 32 views 0 Comments 0 Images
05 July 2018 by onlinetopgarden See all
 
Co2 Kweken 


Hieronder onze tips en uitleg over het Co2 kweken. Wat houd CO2 kweken nou in, waar moet u op letten, wat heeft u ervoor nodig en het Dimlux... wat levert het op..?!


Zoals de meesten van jullie zullen weten bevat de lucht die wij in ademen een klein deel CO2. Lucht bestaat uit stikstof, zuurstof en edelgas, deze edelgassen bevatten weer onder andere Argon, Helium en Kooldioxide (CO2). Van de lucht die wij in ademen bevat maar 0,03% CO2, dat is 300 ppm (parts per million) dit kan je verhogen tot max 1300 ppm.


Wanneer men de CO2 gaat verhogen, zijn er een aantal zaken die goed in de gaten gehouden moeten worden. Om te beginnen voeg je de CO2 alleen toe wanneer u de lampen (overdag) aan hebt staan, doet u dit wanneer de lampen uit staan (snachts), dan bestaat er de kans dat de planten worden vergiftigd. Ook verhoogt de temperatuur en de luchtvochtigheid, daarnaast moeten de EC waarde, de watergift en de verlichting goed in de gaten worden houden. Onthoud, meten is weten..


Als u CO2 toevoegt, hanteer dan ook een hogere temperatuur. Door de hogere temperatuur, worden de processen in de plant versneld, let wel op, door het verhogen van de temp, vraagt de plant ook om meer water, voeding en CO2. Ook de luchtvochtigheid (rv) moet aangepast worden.De temperatuur ten opzichte van het CO2 gehalte: 

• 25 Celsius 350 – 650 ppm

• 28 Celsius 650 – 1000 ppm

• 30 Celsius 1000 – 1200 ppm

• 32-35 Celsius 1200 – 1300 ppm

Mocht u bij de aangegeven temperatuur, iets minder CO2 geven dan is dat geen punt. Daarentegen is teveel CO2 geven niet goed voor de plant, dit kan resulteren in het snel geel worden van de bladeren.


Een uiterste temperatuur is naar ons idee echt uiterst 33 graden, wanneer u deze grens overschrijd zou de plant nog meer (teveel) in omvang gaan toenemen. De toppen worden zo groot als een hoofd en worden te luchtig. Het zou per soort natuurlijk iets kunnen verschillen, maar voor een ervaren kweker is een temperatuur tussen de 30 en 32 graden en een ppm van max 1300 perfect. Dit zorgt er voor dat je niet te grote planten creëert en je houd de toppen mooi compact. Daarnaast raden wij aan om gezonde stekken of direct in de bloei over te laten gaan of nog max 2 dagen te laten groeien. Mindere stekken kunt u nog 5 dagen laten groeien en dan overzetten naar de bloei.


Luchtvochtigheid


Zoals eerder kort genoemd moeten we ook de luchtvochtigheid aanpassen. Wanneer u de CO2 toevoegt en dus de temperatuur omhoog gaat, daalt de rv. Het is belangrijk om de rv op 70% te houden, dus we moeten de luchtvochtigheid opschroeven. De luchtvochtigheid zou iets omhoog gaan na het voeden, maar wilt u de luchtvochtigheid controleren en constant houden, dan heeft u een luchtbevochtiger nodig als een Cezio of een Airsonic.
 

Daarnaast wilt u ook met zoveel mogelijk verlichting werken, althans tot in hoeverre het klimaat nog in de hand kan houden. Door de warmte van de lamp word de lucht weer droger en daalt de rv. Boven 1m2 raad ik dan ook tot max 800 watt te gaan, dit is erg veel en moet er goed worden opgelet wat u doet. Hiermee valt een opbrengstverhoging te behalen van 20 tot 35%


Welke voeding gebruik je dan?


U zult het al raden, meer co2, hogere temperaturen, vraagt ook om meer voeding. Wanneer u onder de 600 ppm blijft, zou dat nog best meevallen, bij alles daarboven gaat uw gewas echt om meer voeding vragen. Zoals u zult weten is het gebruikelijk om de EC waarde bij het ‘normale’ kweken rond de 2,0 te hebben, daarentegen wanneer u CO2 gaat toevoegen en u boven de 600 ppm komt, zou u de EC moeten verhogen tot rond de 2,5-2,8. Hierbij moet u wel opletten op wat voor een voeding u gebruikt. De meeste voedingslijnen zijn gebaseerd op het ‘normale’ kweken en hebben dus een andere samenstelling dan een voedingslijn die Ongediertebestrijding is op het CO2 kweken. Pro XL is een voedingslijn die uitermate geschikt is voor het kweken met CO2, zij hebben hun voedingslijn zo samengesteld dat het gewas exact krijgt wat het nodig heeft.


Tags:
No image availablecomment Comments (0)
Rating:

No one has commented yet. Go on, be the first!

Not registered yet? Register Now to be able to post comments.
Already registered? Login Here
none
Registered Users
Email (or Alias):

Password:

Login
? Forgot password
none

Register Here


NEW
Squad Shares
How to PlayTESTRUGBY.com © FitSurfer Fantasy Games Limited. Private information collected for this website is governed by our Privacy Policy
Powered by streamSWEET CMS